VERSLAG 2 / DE REIS

Zaterdag 31 Juli 2010 – We gaan op pad.

Rond half zeven in de ochtend vertrekken 2 zwarte Dodge Calibers, als ware het een uittocht van de CIA, vanuit Zwolle richting Schiphol. Ondanks alle wegwerkzaamheden verloopt de tocht voorspoedig en zijn we ruim op tijd bij balierij 26 van United Airlines.

 

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van online inchecken, want de rij bij de bag drop is nog maar iets korter dan het traditionele incheckgebeuren. Al snel zijn we van de bagage verlost en gaan we een verdieping lager richting Starbuck’s voor onze eerste vakantieborrel, in de vorm van Frappuccino’s.

Deze keer niet op het terras, want dat is er niet meer. Weggehaald vanwege het ontbreken van zonlicht, weggenomen door de aanpalende nieuwe parkeergarage. Dus drinken we onze koude koffie op kistjes. Ook goed.

 

De jongens van de marechaussee hebben er geen probleem mee dat we het land verlaten, dus is onze tweede vakantieborrel in zicht. Een heerlijke grote ijskouwe van Freddy, vergezelt van een XXL uitsmijter, alles genuttigd bij café Amsterdam. Voor de dames wederom cappuccino. Daarna is het tijd voor de SeeBuyFly.

Inmiddels is het tijd om naar G6 af te taaien, waar United ons middels vlucht 947 in ongeveer 8 uur tijd naar de hoofdstad van de USA zal brengen. Maar niet nadat we een interview en bodyscan ondergaan hebben, uiteraard.

 

De overtocht gaat lekker snel, en nauwelijks 8 ½ uur later landen we op International Airport Dulles, waar we de komende ruim 5 uur zullen doorbrengen. Beetje veel, maar wel wat weinig om “de stad” in te gaan. Dus gaan we maar wat wandelen, maken gebruik van de nieuwe Airtrain, eten wat, bij Potbelly uiteraard, drinken wat, nemen maar weer eens een Frappuccino en brengen wat tijd door met auto’s kijken.

Uiteindelijk stappen we om 7.55 op vlucht 783 voor ons laatste traject naar Albuquerque.

 

Minder dan 4 uur later komen we op het mooie vliegveld, hier Sunport genaamd, helemaal in western/ mexicaanse stijl uitgevoerd, van ABQ NM aan. De koffers zijn er vlot en de shuttle naar het Rental Car Center staat al voor de deur. Bij Alamo staat een rij van 2 personen, alleen staat er achter de met National gecombineerde bali geen enkel persoon. Daar komt na 5 minuten een 2-persoons verandering in, en wij zijn nummer 3 in de rij, dus we moeten even wachten. De Chinese juffrouw is vrij snel klaar, in tegenstelling tot de Fransoos, die nauwelijks een letter Engels spreekt, en alles nog moet regelen. Lachen dus.

 

Die stonden er nog toen wij al lang op weg waren. Via Direct Road hadden we alles al ingevuld, dus waren we in een poep en een scheet (opgekropte vliegtuiglucht) op weg naar de keuzerij van de Minivans. Geen Fullsize SUV deze keer, want die waren niet beschikbaar voor rondreizen met een andere drop-off locatie.

De keuze was niet moeilijk, er stonden er wel 3, en de Toyota Sienna en de Ford Flex vielen direct af, omdat er een volle achterbank i.p.v. 2 lossen stoelen op de tweede rij zat.

Dus werd het, net als thuis, maar dan 43 jaar jonger, een Chrysler Town & Country.

 

 

De TomTom met Antilliaanse Stanley vond al snel zijn satellieten, en de eerste stop van vanavond was een Wal*Mart Supercenter, voor een paar broodnodige versnaperingen van Mr. Miller en wat snackjes van vriend Friday’s . Mooi op tijd, want hier gaat deze winkel van Sam Walton om 12 uur sluiten, en dat is over een half uurtje. En zo belanden we, in de inmiddels traditionele aankomstregen, via het dal van de Rio Grande uiteindelijk rond middernacht lokale tijd bij de Hampton Inn aan Coors Blvd.

Die is, nu wij er zijn, vol en een groot deel van de clientèle bestaat uit een HotRod gezelschap uit Californië die via Texas op weg gaan naar Louisville Kentucky voor een grote Car Show.

 

Morgen vroeg uit bed dus, want daar moeten wat fotootjes van gemaakt worden. Maar eerst wordt er geïnstalleerd, alles op internet gecheckt en een paar MGD-tjes genuttigd, die weer voortreffelijk smaken met de quesadilla’s. En een uurtje of twee later, we zijn dan inmiddels 29 uur op de voeten, besluiten we om het licht uit te doen.

Morgen is er weer een dag.

 

VOLGENDE VERSLAG